Kinesiotape

Locații

  • Bucuresti Caramfil

  • Bucuresti Pallady

  • Bucuresti the Light

  • Cluj

  • Iasi

Despre kinesiotape

Kinesio Taping este o metoda terapeutica dezvoltata de catre medicul japonez Dr. Kenzo Kase, in urma cu aproape 50 de ani, iar in prezent, se bucura de o popularitate in crestere, datorita efectelor benefice asupra aparatului locomotor. Afla, din randurile urmatoare, care sunt afectiunile pe care le poate trata acest tip de terapie, cum se aplica benzile kinesiologice si care sunt efectele pe care acestea le produc.

Ce este Kinesio Tape

Kinesio Tape a fost creata pentru a facilita procesul natural de vindecare a organismului, oferind, in acelasi timp, un sprijin si stabilitate la nivelul muschilor si al articulatiilor, fara a limita abilitatea corpului in miscare. In plus, manipuleaza tesutul moale extins, pentru a prelungi beneficiile terapiei manuale, care face parte din procesul de vindecare a unei leziuni. Aceasta metoda terapeutica trateaza cu succes o varietate de afectiuni ortopedice, neuromusculare, neurologice, precum si alte afectiuni medicale.
Tehnica Kinesio Tape este una terapeutica, oferind pacientului nu doar diminuarea durerii, ci si reabilitarea rapida a zonei afectate. Benzile stimuleaza circulatia periferica, avand capacitatea de a mentine o caldura placuta si constanta la nivelul tesuturilor pe care sunt aplicate. De asemenea, benzile Kinesio Tape induc efectul analgezic, determinand diminuarea durerii resimtite de catre pacient.

Kinesio Tape: beneficii

Benzile se aplica in context anatomic, kinetoterapeutul respectand linia fibrei musculare. Acestea pot fi pozitionate in forma de „I” sau pot fi modificate in forma de „X”, „Y” sau in alte forme specifice. Directia benzii, precum si presiunea cu care este aplicata banda sustin refacerea sistemului neuromuscular, reduc durerea si inflamatia, optimizeaza performantele, asigura o buna circulatie sanguina si vindeca, in timp ce previn alte leziuni.

Kinesio Tape: cum functioneaza banda kinesiologica (tipuri)

Benzile kinesiologice au rolul de a sustine anumite articulatii sau grupe de muschi, cu scopul de a le accelera vindecarea, in urma unor luxatii, intinderi, entorse ori contracturi nefiresti. Astfel, durerea locala este redusa, iar circulatia limfatica din zona respectiva este stimulata, ceea ce grabeste procesul de refacere.
Benzile Kinesio Tape sunt confectionate din bumbac, au o textura moale si se muleaza pe zona pe care sunt aplicate, oferind confort pe durata purtarii lor. De asemenea, caracteristicile benzilor kinesiologice fac ca acestea sa nu reprezinte o piedica pentru miscarile corpului, putand fi purtate in orice conditii, chiar si in timpul activitatilor sportive.
Benzile Kinesio Tape pot fi purtate multe zile la rand, intrucat materialul din care sunt confectionate acestea nu contine latex si este non-alergic. Nu exista contraindicatii, iar gama de specialitati medicale ce pot beneficia de ele variaza de la pediatrie pana la geriatrie.

Banda kinesiologica/Kinesio Tape: cui se adreseaza?

Inca de la Jocurile Olimpice din anul 1988, benzile kinesiologice au inceput sa fie utilizate de catre sportivi din tot mai multe tari, iar incepand cu anul 1995, Kinesio Taping a devenit o terapie aplicata la scara larga in Statele Unite ale Americii si, ulterior, in Europa.
Cu toate acestea, sportivii nu sunt singurii care pot beneficia de tratamentul cu benzi kinesiologice, ci si alte categorii de pacienti:
  • persoanele care au ocupatii ce necesita o activitate fizica intensa;

  • pacientii care au un stil de viata sedentar;

  • persoanele cu sensibilitate articulara;

  • persoanele care sufera accidentari usoare sau moderate.

Kinesio Taping: ce efecte are procedura cu benzi kinesiologice?

Kinesio Tape poate aduce un plus de valoare protocoalelor de recuperare fizica si nu numai. S-a dovedit ca poate avea efecte fiziologice pozitive asupra pielii, limfei, sistemului circulator, muschilor, ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor. Astfel, benzile kinesiologice sunt utile pentru:
  • reducerea inflamatiilor;

  • atenuarea durerilor locale;

  • asigurarea unei mai bune stabilitati musculare sau articulare;

  • inlesnirea oxigenarii tesuturilor musculare;

  • reducerea edemelor de la nivelul tesutului cutanat si al muschilor.

Stabileste o PROGRAMARE la unul dintre specialistii KINETIC, pentru a te bucura de rezultate optime, raportate la nevoile tale!

Cum se aplica banda kinesiologica? Procedura pas cu pas

In prima faza, evaluarea intregului organism este esentiala, avand scopul de a obtine rezultatele dorite de la aplicatia de banda Kinesio Tape, precum si de la oricare alt tip de tratament. In unele cazuri, tratamentul unei afectiuni poate necesita ameliorarea altor probleme de sanatate preexistente. Evaluarea musculo-scheletala include testarea manuala musculara, gama de testare musculara, testarea articulara, evaluarea biomecanica, precum si alte teste ortopedice considerate necesare pentru fiecare pacient in parte. Informatiile obtinute in urma acestei evaluari vor permite protocolul de tratament adecvat care urmeaza sa fie aplicat.
In urma evaluarii mai sus mentionate, urmeaza aplicarea propriu-zisa a benzilor kinesiologice, urmand cativa pasi simpli:
  • curatarea si uscarea pielii in zona care urmeaza a fi tratata, pentru a indeparta orice urma de creme, lotiuni sau apa. In acest fel, este asigurata o mai buna aderenta a benzii pe suprafata pielii;

  • abordarea unei pozitii optime a corpului pentru aplicarea benzii. Este indicat ca zona care necesita tratament sa fie intinsa, pentru ca banda sa poata fi asezata corect, iar miscarile ulterioare sa nu afecteze pozitia acesteia;

  • indepartarea treptata a hartiei de pe spatele benzii, pe masura ce aceasta este aplicata pe piele, pentru a nu atinge adezivul inainte de aplicare;

  • aplicarea benzii, fara a o intinde, pentru ca aceasta sa se mentina cat mai mult timp pe suprafata pielii;

  • incalzirea usoara a benzii, dupa ce aceasta a fost aplicata, pentru a creste aderenta adezivului. Se folosesc miscari usoare de frictiune, fara a pune presiune pe zona respectiva.

Avand la baza ani de experienta si studii clinice, kinetoterapeutii Kinetic Sport & Medicine aplica banda pe pacient in functie de necesitatile acestuia si in urma unei evaluari musculo-scheletale. Rezultatele acestei evaluari dicteaza in mod specific care sunt zonele afectate si cum va fi aplicata Kinesio Tape, dupa administrarea celorlalte metode de tratament.
Indepartarea benzii se face in sensul cresterii firelor de par, atunci cand sunt aplicate pe zone cu pilozitate. Pentru o indepartare mai usoara, se poate aplica un ulei care sa neutralizeze adezivul.

Ce afectiuni poti trata prin Kinesio Tape?

Tehnica Kinesio Taping (sau medical taping) are avantajul de a putea fi utilizata intr-o gama larga de afectiuni, fara a genera efecte adverse, atunci cand este aplicata corespunzator. Asadar, Kinesio Tape trateaza sau amelioreaza cu succes urmatoarele probleme de sanatate:
  • luxatii sau entorse;

  • rupturi de ligament sau musculare;

  • unele tipuri de fracturi;

  • intinderi sau contracturi musculare;

  • recuperarea postoperatorie, avand rolul de a stimula drenajul limfatic;

  • poliartrita reumatoida;

  • inflamatii articulare: bursita, epicondilita, tendinita;

  • cifoza, scolioza, lordoza;

  • lumbago, lombosciatica, hernie de disc.

Este important ca, inainte de prima utilizare a benzilor Kinesio Tape, sa consulti un specialist, care iti va spune daca aceasta metoda de tratament este potrivita pentru tine si care te va indruma catre abordarea corespunzatoare a acestei terapii.
PROGRAMEAZA-TE acum pentru o CONSULTATIE si afla daca tratamentul cu Kinesio Tape este potrivit pentru afectiunea ta!

Preturi la clinica Kinetic pentru proceduri de Kinesio Tape

Terapia manuala este deseori combinata cu tehnici terapeutice aplicate de kinetoterapeuti pentru prevenirea, recuperarea post-traumatica, dar si tratarea diferitor afectiuni, anomalii sau traume. In cele mai frecvente cazuri, kinetoterapeutii clinicii Kinetic Sport & Medicine aplica tratamente individuale, personalizate pentru fiecare pacient in parte.

Terapia manuala este deseori combinata cu tehnici terapeutice aplicate de kinetoterapeuti pentru prevenirea, recuperarea post-traumatica, dar si tratarea diferitor afectiuni, anomalii sau traume. In cele mai frecvente cazuri, kinetoterapeutii clinicii Kinetic Sport & Medicine aplica tratamente individuale, personalizate pentru fiecare pacient in parte.

VEZI MAI MULT

Programeaza-te

online

Programeaza-te

online

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate

Hai să faci parte din comunitatea Kinetic!

Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.

Ne pare rău :(

Abonarea nu a reușit.

Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.

Felicitări

Înscrierea ta s-a realizat cu succes!

success_ok

Cererea ta a fost înregistrată cu succes