Consultatii si Evaluari

Locații

  • Bucuresti Caramfil

  • Bucuresti Pallady

  • Bucuresti the Light

  • Cluj

  • Iasi

Despre consultatii si evaluari

  • Luat în ansamblu, sistemul osos și muscular sunt perfect alcătuite, furnizându-ne posibilitatea de a ne deplasa și a ne desfășura activitățile zilnice cu deplină libertate și autonomie.

  • Aparatul locomotor uman este un sistem excepțional de pârghii și articulații, remarcabil de eficient pentru susținerea greutății corporale și în generarea unor mișcări complexe și coordonate. Structura osoasă este formată din aproximativ 206 oase, legate între ele prin articulații fixe (cum ar fi cele din craniu), semimobile (cum ar fi cele din coloana vertebrală) sau mobile (cum ar fi cele din umăr sau șold). Mușchii, prin contracție și relaxare, generează forța necesară pentru a realiza mobilitatea funcțională și pentru a asigura susținerea în poziție verticală.

  • Dar, aparatul locomotor uman, cu toată complexitatea și eficiența sa, poate fi afectat de diverse afecțiuni și leziuni, care compromit funcționalitatea și mobilitatea. Patologia musculo-scheletală poate afecta oasele, articulațiile sau musculatura, din cauze diverse, de la traumatisme, la bolilor degenerative, la efectul unor asimetrii și disfuncții provocate de postura incorectă și sedentarism sau pot fi efectul unor suferințe neurologice.

  • În oricare dintre aceste situații terapia adecvată poate ameliora substanțial sau restabili sănătatea și funcționalitatea aparatului locomotor, poate îmbunătății mobilitatea, forța musculară și coordonarea, contribuind la îmbunătățirea și recuperarea calității vieții.

  • Practic, nu există afecțiune a aparatului musculoscheletal care să nu poată fi ameliorată și tratată prin tehnica potrivită de kinetoterapia și/sau fizioterapie, indiferent de vârsta pacientului.

Evaluarea aparatului locomotor

Oricare dintre soluțiile terapeutice începe cu evaluarea aparatului locomotor. Scopul este acela de a identifica disfuncții musculare, slăbiciuni sau dezechilibre între grupurile musculare.

Evaluarea oferă o imagine completă a statusului sistemului osos și muscular, precum și al articulațiilor. Este realizată de medici, kinetoterapeuți sau fizioterapeuți și determină forța, rezistența, mobilitatea, stabilitatea, coordonarea și funcționalitatea musculaturii și articulațiilor. Sunt folosite echipamentelor specializate, manevre manuale, investigații ecografice și exerciții.

Reumatologia

Prin conlucrarea interdisciplinară dintre medicul reumatolog și kinetoterapeut pot fi tratate și ameliorate afecțiuni ale articulațiilor și țesuturile moi ale corpului, atât cele din cauza degenerative, cât și cele provocate de bolile autoimune și inflamatorii care afectează articulațiile, mușchii, oasele, tendoanele și ligamentele.

Tratamentul în reumatologie poate include pe lângă medicația specifică indicată de medicul reumatolog și terapie fizică și kinetoterapie, ca metode foarte eficiente și sigure care pot restabili funcționalitatea și mobilitatea, care au ca efect benefic asociat și reducerea sau dispariția durerii. 

Ortopedie - Traumatologie

Colaborarea dintre medicii ortopezi și kinetoterapeuți este vitală pentru a asigura o recuperare optimă a pacientului. Pot beneficia de suportul terapiilor adecvate:

  • fracturile osoase;

  • luxațiile articulare;

  • leziunile ligamentare și musculare;

  • afecțiunile degenerative.

Kinetoterapeutul intervine în etapa de reabilitare, implementând un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor și stării de sănătate a fiecărui pacient. Acest plan poate include exerciții terapeutice pentru îmbunătățirea mobilității, forței musculare, flexibilității și coordonării, precum și tehnici de terapie manuală și mobilizare pentru restabilirea funcției normale a articulațiilor.

Beneficiul este redobândirea capacității de mișcare și independența funcțională, reducerea durerii și îmbunătățirea calității vieții. De asemenea, kinetoterapeuții oferă îndrumare și educație privind prevenția recidivelor și tehnici pentru gestionarea pe termen lung a afecțiunilor ortopedice și traumatologice.

Recuperarea medicală

Recuperarea medicală este un proces terapeutic complex și multidisciplinar, care are ca scop îmbunătățirea funcționalității, mobilității și calității vieții pacienților, care suferă de diferite afecțiuni medicale sau leziuni.

Este necesară pentru cei care au suferit:

  • traume fizice și accidentări;

  • intervenții chirurgicale;

  • accidente vasculare cerebrale și au sechele neurologice;

  • boli cronice;

  • pre și post natal;

  • alte probleme de sănătate care limitează capacitatea de deplasare.

Recuperarea medicală presupune o abordare integrată și coordonată, realizată de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, care folosesc tehnici de terapie manuală, proceduri de fizioterapie și alte metode pentru a îmbunătăți mobilitatea, forța musculară, coordonarea și funcționalitatea pacientului.

O caracteristică importantă a recuperării medicale este personalizarea și adaptarea continuă, pe parcursul terapiei a procedurilor la nevoile și starea de sănătate a fiecărui pacient.

VEZI MAI MULT

Programeaza-te

online

Programeaza-te

online

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate

Hai să faci parte din comunitatea Kinetic!

Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.

Ne pare rău :(

Abonarea nu a reușit.

Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.

Felicitări

Înscrierea ta s-a realizat cu succes!

success_ok

Cererea ta a fost înregistrată cu succes