13 noiembrie, 2023
13 noiembrie, 2023
13 noiembrie, 2023
senzatia pronuntata de sete;
senzatia de gura uscata;
mictiunile rare (urinare rara si in cantitati mici);
urina este inchisa la culoare si concentrata;
pielea devine uscata si rece;
dureri de cap;
crampe musculare.
Pierderea lubrifierii articulatiilor. Apa este o componenta majora a lichidului articular sinovial, ce are rolul de a preveni frecarea dintre capetele oaselor, favorizand desfasurarea miscarilor lin si nedureros
Absorbtie redusa a socurilor. Apa reprezinta mai mult de 70% din tesutul cartilajelor, care actioneaza ca un amortizor de soc in timpul activitatilor fizice cu impact puternic, cum ar fi sariturile si alergarea.
Crampele musculare. Apa reprezinta 75% din masa musculara, ceea ce explica rolul vital pe care il are in functionarea muschilor, ca transportator de nutrienti si, pur si simplu, ca parte a lor. Deshidratarea poate provoca spasme musculare, care favorizeaza durerile articulare.
Stagnarea toxinelor in corp. O slaba hidratare face ca toxinele sa stagneze in corp si, implicit, sunt intretinute o serie de procese inflamatorii: inflamatia articulatiilor, atacurile de guta, manifestarile artritei reumatoide.
Degenerescenta articulara. Deshidratarea cronica poate duce la diminuarea majora a volumului sangvin, care declanseaza un tip de reactie in lant, ce are ca rezultat declinul functional general si degenerarea articulatiilor.
absenta mictiunilor sau eliminarea unei urine foarte inchisa la culoare;
pielea este foarte uscata;
ameteala;
tahicardie (batai accelerate ale inimii);
tahipnee (respiratii accelerate);
ochi infundati in orbite;
somnolenta, iritabilitate, confuzie si lipsa de energie;
stare de lesin.
In lipsa unei hidratari adecvate atunci cand o persoana face exercitii fizice viguroase si transpira abundent, corpul se poate supraincalzi pana la insolatie, simptomele variind ca severitate de la cele cu impact minim, cum sunt crampele musculare, pana la cele cu potential letal, cum ar fi o supraincalzire generala.
Edemul cerebral se produce atunci cand, deshidratat fiind, corpul incearca sa atraga cat mai multa apa inapoi in celule. Cu cat celulele vor atrage mai multa apa, cu atat va exista riscul ca acestea sa se extinda (umfle) pana aproape de nivelul la care apare distrugerea lor, cu consecinte grave in special in ceea ce priveste celulele creierului.
Convulsiile, acele stari care nu sunt tocmai o imagine placuta de privit la o persoana, apar atunci cand dezechilibrul electrolitilor din corp, precum potasiul si sodiul, afecteaza transmiterea impulsului electric intre celule. Prin urmare, mesajele electrice devin anormale si asta duce la contractii musculare involuntare, pana la pierderea starii de constienta.
Socul hipovolemic (adica volumul considerabil redus al sangelui) este o urgenta medicala, fiind una dintre cele mai amenintatoare de viata complicatii ale deshidratarii. Intr-o asemenea situatie, are loc scaderea tensiunii arteriale si, automat, o scadere brusca a cantitatii de oxigen din corp.
Insuficienta renala (cedarea rinichilor) este, de asemenea, o urgenta medicala si apare atunci cand rinichii nu mai pot sa elimine excesul de toxine si excesul de fluide din corp.
Coma si decesul pot aparea atunci cand o deshidratare severa nu este tratata corect si prompt.
K. Park, 2019. Epidemiology of Communicable Diseases, In: Park’s
Textbook of Preventive and Social Medicine, 25th ed. Jabalpur, 2019
Programeaza-te
online
Programeaza-te
online
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate
Utile
Servicii
Afectiuni adulti
Afectiuni copii
Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.
Ne pare rău :(
Abonarea nu a reușit.
Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.