Reumatologie

Locații

  • Bucuresti Caramfil

Despre reumatologie

Ce este reumatismul

Reumatismul este un termen general care cuprinde mai multe tipuri de afecțiuni care interesează aparatul locomotor și care pot avea ca efecte principale limitarea mobilității și durerea. Cele mai comune afecțiuni reumatismale sunt:

1. Osteoartrita

– este cea mai frecventă formă de artrită, caracterizată de deteriorarea cartilajului articular și inflamația asociată, care poate provoca dureri, rigiditate și limitări ale mișcării și se poate manifesta la orice articulație, dar apare cu precădere la genunchi, șold, coloană vertebrală și la articulațiile mici ale mâinii.

2. Artrita reumatoidă

– o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă articulațiile, provocând inflamație, durere și deteriorarea articulațiilor. 3. Guta – o formă de artrită cauzată de acumularea de cristale de acid uric în articulații, provocând inflamație și durere severă, în special în articulația de la degetul mare de la picior.

3. Guta

– o formă de artrită cauzată de acumularea de cristale de acid uric în articulații, provocând inflamație și durere severă, în special în articulația de la degetul mare de la picior.

4. Lupus eritematos sistemic

– o boală autoimună care poate afecta articulațiile, pielea, rinichii, inima, plămânii și alte organe, provocând o varietate de simptome, cum ar fi durerile articulare, erupții cutanate, oboseala și febră.

5. Spondilita anchilozantă

– o formă de artrită inflamatorie care afectează în special coloana vertebrală, provocând rigiditate și durere în spate și în alte părți ale corpului.

6. Polimialgia reumatică

– o afecțiune care provoacă dureri și rigiditate în mușchii și articulațiile umărului și șoldului, mai ales dimineața.

7. Fibromialgia

– o afecțiune caracterizată prin dureri musculare și de țesut moale, oboseală și puncte sensibile în diverse zone ale corpului.

Soluții de tratament prin fiziokinetoterapie

Tratamentul pentru reumatism este complex și adaptat în mod specific pentru fiecare patologie, dar fiziokinetoterapia este un suport important.

Foarte importantă pentru recuperarea mobilității articulațiilor este kinetoterapia. Practica regulată susține articulațiile afectate de diferite forma de reumatism și previne deformarea sau atrofiile musculare, urmare a limitării mobilității și durerii. Kinetoterapia ajută la ameliorarea durerii articulare, exercițiile fiind adaptate la nevoile fiecărei persoane in parte.

Tehnicile de mobilizare articulară au ca obiectiv creșterea amplitudinii de mișcare și scăderea durerii, favorizând recuperarea și include mobilizări atent supravegheate de kinetoterapeut.

Exercițiile realizate sunt executate lent și progresiv, important fiind faptul că trebuie să se evite forțarea excesivă a mobilității, mai ales pentru articulațiile afectate de anchiloză si dureroase. Tehnicile de mobilizare urmăresc obținerea unghiurilor funcționale de mișcare, redobândirea întregii amplitudini de mișcare, precum și înlăturarea și compensarea deficiențelor care generează imobilitatea.

Complementar ședințele de kinetoterapie sunt însoțite de fizioterapie, care include proceduri precum electroterapie, termoterapie sau terapie manuală, care ajută la ameliorarea durerii articulare și diminuarea inflamației.

Afecțiuni pentru care poti solicita serviciul

Afecțiuni pentru care poti solicita serviciul

Programeaza-te

online

Programeaza-te

online

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate

Hai să faci parte din comunitatea Kinetic!

Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.

Ne pare rău :(

Abonarea nu a reușit.

Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.

Felicitări

Înscrierea ta s-a realizat cu succes!

Cererea ta a fost înregistrată cu succes