Atrofia musculara a spatelui este principalul factor de risc care duce la aparitia durerilor si a problemelor asociate.
O puternică musculatura a coloanei vertebrale este baza pastrarii unui spatiu normal intre vertebre, care sa previna degradarea discurilor intervertebrale si compresia nervilor spinali.
Cercetarile din ultimii ani au scos in evidenta faptul că tonifierea musculaturii profunde a spatelui ajuta pacientii să se simta mult mai bine chiar si atunci când alte forme de tratament au esuat.
Echipamentele MedX sunt cunoscute ca fiind la standarde inalte in tratarea și reducerea durerilor de spate si a disfunctionalitatilor coloanei vertebrale prin intărirea musculaturii profunde.

Ce este MedX?

MedX este un aparat unic prin faptul ca izoleaza, antreneaza si testeaza musculatura profunda a coloanei lombare si cervicale.
MedX se recomanda acelor persoane care au hernii de disc, protruzii discale, discopatii, cat si persoanelor care vor sa lucreze musculatura profunda pentru a imbunatati postura, amplitudinea de miscare si stabilitatea coloanei vertebrale.

MedX lombar izoleaza pelvisul pentru a scoate din actiune muschii superficiali mari ca cei fesieri si ai membrelor inferioare, lasand activa doar musculatura profunda extensoare.

MedX cervical fixeaza centura scapulo-humerala si musculatura superficiala, astfel sa se poata lucra izolat musculatura profunda din zona cervicala.

Fiecare aparat MedX are parti mobile foarte bine echilibrate ceea ce face ca greutatea corpului pacientului si a aparatului sa fie contrabalansate si scoase din actiune, lasand musculatura profunda libera de orice sarcina in afara de cea setata in aparat. Acesta masoara si stabileste unghiul de miscare pe amplitudinea maxima de flexie si extensie.

Timpul efectiv de lucru, exercitiu dinamic, pe MedX, este de doar trei minute (180 sec), miscarile fiind foarte eficiente datorita izolarii de restul corpului.

Cu ajutorul echipamentelor MedX se realizeaza si testarea izometrica a fortei musculare, care se face in diferite unghiuri de flexie-extensie in acelasi timp, pentru a identifica deficitul si dezechilibrele intramusculare.
In urma testarii izometrice, pacientul primeste un raport obiectiv cu valorile fortelor musculare testate, atat la inceputul protocolului, cat si la final, pentru a se observa evolutia fortei muschilor din profunzime.